Koffie parfait

    Koffie parfait

    8keer bewaard
    6uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk Italiaans dessert dat net zo mooi is als het smaakt. Je kunt de noten overslaan voor een notenvrij dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml koffie
    • 80 gr suiker
    • 5 eierdooiers
    • 100 gr mascarpone
    • 350 ml slagroom
    • gekarameliseerde walnoten, geplet
    • Om te garneren
    • slagroom
    • geraspte chocolade
    • verkruimelde volkoren koekjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5uur in de diepvries  ›  Klaar in:6uur 

    1. Doe de suiker en de koffie in een kleine pan, meng en breng aan de kook. Roer af en toe zodat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
    2. Doe de eierdooiers in een hittebestendige kom en klop voorzichtig. Voeg de koffiesiroop beetje bij beetje toe, roer stevig zodat de eierdooiers niet gaan schiften. Zet de kom boven op een pan met sudderend water, maar laat de kom het water niet raken (au bain marie). Roer en laat koken tot het mengsel dik en romig is.
    3. Doe het romige eimengsel in een blender en meng tot het afgekoeld is. Klop de mascarpone erdoor.
    4. Klop de slagroom door de half stijve pieken. Voeg twee lepels slagroom toe aan het koffiemengsel en roer zodat het mengsel romiger wordt. Voeg de rest van de slagroom toe.
    5. Voeg de geplette walnoten aan het ei- en koffiemengsel toe. Doe dit mengsel in 4 glazen of dessert-schaaltjes en zet ze minstens 5 uur in de diepvries.
    6. Serveer de koffiemousse met wat extra slagroom, wat geraspte chocolade en verkruimelde koekjes.

    Tip:

    Haal de mousse 10 minuten voor serveren uit de diepvries, zodat ze een beetje zachter worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren