Venkel soep

    (2)

    Deze soep met venkel is heel eenvoudig om te maken. Je kunt de soep in kleine kommetjes met wat Griekse yoghurt serveren. Doe een paar druppeltjes citroensap bij de yoghurt.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 liter water
    • 2 grote venkelknollen
    • zout naar smaak
    • 1 snufje gedroogde oregano
    • 2 laurierbladen
    • olijfolie
    • 1 tot 2 muntblaadjes, gesneden
    • chilipoeder naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng het water aan de kook. Snijd de venkelknollen door midden en leg ze 10 minuten in een kom met water en grof gemalen zout.
    2. Snijd de venkel in dunne plakjes en doe ze in het kokend water, samen met de oregano, laurierbladen en wat zout. Kook de venkel 10 minuten met de deksel op de pan.
    3. Wanneer de venkel gekookt is voeg je een scheutje olijfolie, wat munt en chilipoeder toe. Serveer met krokant brood.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties