Romige farfalle met erwten

    Romige farfalle met erwten

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit gerecht is snel en makkelijk te maken. Lekker voor zowel volwassenen als kinderen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 gr erwten (diepvries of uit blik)
    • 1 grote sjalot, dun gesneden
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 1 kleine wortel, in kleine stukjes
    • 120 ml witte wijn
    • 1 kleine verpakking Philadelphia roomkaas
    • zout en peper naar smaak
    • 450 gr farfalle
    • geraspte Parmezaanse kaas, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Roerbak de erwten met het sjalotje in wat olie. Voeg de gesneden wortel toe, giet de wijn erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel sudderen zodat de alcohol verdampt. Wanneer het mengsel gaar is roer je de roomkaas erdoor.
    2. Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af en roer door de romige erwtensaus. Serveer de pasta op borden met wat geraspte Parmezaanse kaas erover. Als de saus te droog is kun je wat kookvocht van de pasta toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren