Mosselen à la Provençale

  • 7keer bewaard
  • 35min

Tomaat en knoflook vormen de basis van dit lichte, frisse gerecht vol geur en smaak. Een perfecte mosselschotel als je liever geen room en boter gebruikt.

Corinne Hobin

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 sjalotten, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400 gr) tomaatstukjes
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 36 mosselen, schoongeschrobd en baard verwijderd
  • handje gehakte verse basilicum
  • handje gehakte verse oregano
  • 2 tomaten, gehakt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. In een grote pan op matig vuur de olijfolie verhitten en hierin sjalot en knoflook bakken tot ze zacht zijn. Blikje tomaat, tomatenpuree en mosselen erdoor roeren. Op smaak brengen met basilicum en oregano, de pan sluiten en 10 minuten stoven.
  2. Verse tomaat erdoor roeren, de pan sluiten en 5 minuten laten sudderen. Mosselen die niet open zijn weggooien. Schep de mosselen met een schuimspaan in grote kommen en schenk de saus erover. Serveren met stokbrood om in de verrukkelijke bouillon te dippen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

svermaut
van
0

Eenvoudig weg heerlijk! Vijf sterren meer dan waard - vakantie, zon en genieten op je bord! - 27 aug 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Mosselen
Mosselen (59)
Tomaat
Tomaat (358)