Mosselen à la Provençale

    Mosselen à la Provençale

    12keer bewaard
    35min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Tomaat en knoflook vormen de basis van dit lichte, frisse gerecht vol geur en smaak. Een perfecte mosselschotel als je liever geen room en boter gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 sjalotten, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 blik (400 gr) tomaatstukjes
    • 1 theelepel tomatenpuree
    • 36 mosselen, schoongeschrobd en baard verwijderd
    • handje gehakte verse basilicum
    • handje gehakte verse oregano
    • 2 tomaten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote pan op matig vuur de olijfolie verhitten en hierin sjalot en knoflook bakken tot ze zacht zijn. Blikje tomaat, tomatenpuree en mosselen erdoor roeren. Op smaak brengen met basilicum en oregano, de pan sluiten en 10 minuten stoven.
    2. Verse tomaat erdoor roeren, de pan sluiten en 5 minuten laten sudderen. Mosselen die niet open zijn weggooien. Schep de mosselen met een schuimspaan in grote kommen en schenk de saus erover. Serveren met stokbrood om in de verrukkelijke bouillon te dippen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    svermaut
    van
    1

    Eenvoudig weg heerlijk! Vijf sterren meer dan waard - vakantie, zon en genieten op je bord! - 27 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren