Fusilli met Siciliaanse pesto

    Fusilli met Siciliaanse pesto

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    In Sicilië voegen ze bij het maken van pesto naast de typische basilicum en pijnboompitten vaak ricotta kaas en tomaten toe.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr fusilli
    • 500 gr middelgrote tomaten, in vieren
    • 1 klein bosje basilicum
    • 150 gr verse ricotta
    • 75 gr pijnboompitten
    • 2 knoflookteentjes
    • 100 ml extra vergine olijfolie
    • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook 4 liter water met een eetlepel zout erin. Als het water kookt voeg je de pasta toe en kook je de pasta al dente.
    2. Haal de zaadjes uit de tomaten en doe de tomaten samen met de basilicum, ricotta, pijnboompitten, knoflook, olie en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Meng alles op lage snelheid totdat je een romig mengsel hebt. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Giet de pasta af en doe in een kom. Giet de saus erover en meng goed. Serveer heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren