Mosselen met knoflook en verse zwarte peper

    Mosselen met knoflook en verse zwarte peper

    (1)
    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Mosselen worden snel gekookt in witte wijn met lekker veel versgemalen zwarte peper en verse peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 of 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
    • 1,5 kg mosselen
    • 1/2 glas droge witte wijn
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 1 klein bosje peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook tot hij goudbruin en zacht is. Voeg de mosselen toe en zet de deksel op de pan. Voeg de witte wijn toe en een paar lepels water toe, iedere keer als de bodem van de pan droog wordt.
    2. Als alle mosselen zijn opengegaan, strooi je er veel gemalen zwarte peper over. Zet de deksel weer op de pan en schud de pan goed zodat de mosselen met het kookvocht mengen.
    3. Voeg de fijngesneden peterselie toe en serveer met een lekker sausje.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren