Gnocchi alla romana

    Gnocchi alla romana

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze platte ronde gnocchi worden gemaakt met semolinameel in plaats van aardappelmeel. Ze zijn heerlijk en moeten geserveerd worden terwijl ze nog heet zijn. Als je ze eenmaal hebt geproefd ben je verslaafd!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter melk
    • 1 snufje zout
    • 250 gr semolina
    • 3 eierdooiers
    • 1 snufje nootmuskaat
    • 1 lepel Parmezaanse kaas
    • 5 klontjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de melk met het zout. Breng aan de kook. Roer de semolina er geleidelijk door en blijf 3 minuten roeren. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Voeg de eierdooiers toe, dan de nootmuskaat en kaas. Roer goed.
    3. Giet het mengsel over een nat gemaakte bakplaat en strijk glad tot een dikte van 2 cm.
    4. Met de bodem van een glas snijd je ronde vormen uit het mengsel.
    5. Leg de gnocchi in een ovenschaal ingevet met boter. Verdeel de klontjes boter erover.
    6. Bak ze 7 tot 8 minuten op 200°C / gasovenstand 6, leg ze vervolgens nog eens 7 tot 8 minuten onder de grill en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren