Pappardelle met wild zwijn

    Pappardelle met wild zwijn

    8keer bewaard
    2uur10min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een machtig recept uit Toscane. Hier wordt wild zwijn zachtjes gestoofd in een rijke tomatensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 grote witte ui, gesneden
    • 500 gr wild zwijn, in blokjes
    • zout en peper naar smaak
    • 2 wortels, gesneden
    • 2 selderij stengels, gesneden
    • 200 ml droge rode wijn
    • 500 gr passata (gezeefde tomatensaus)
    • 300 ml water
    • 450 gr pappardelle pasta
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en het vlees toe en roer af en toe. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Wanneer het vlees bruin wordt, voeg je de wortel en selderij toe. Kook tot deze wat zachter zijn, voeg dan de wijn toe en laat gedeeltelijk verdampen.
    3. Wanneer het vlees volledig bruin is, voeg je de passata toe.
    4. Voeg water toe en laat 2 uur koken op middelhoog vuur, roer af en toe.
    5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij.
    6. Roer de vleessaus door de hete pasta, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en Parmezaanse kaas. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren