Spaghetti alla carbonara

    Spaghetti alla carbonara

    4keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Carbonara is een favoriet Italiaans gerecht, makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eieren
    • 25 gr geraspte Pecorino Romano kaas
    • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zwarte peper naar smaak
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie, verdeeld
    • 200 gr blokjes pancetta
    • 450 gr spaghetti
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breek de eieren in een kom en klop ze goed. Voeg de geraspte kazen toe en zwarte peper naar smaak.
    2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en voeg de pancetta toe, bak op medium vuur, roer af en toe, totdat de pancetta krokant is. Wanneer de pancetta klaar is haal je hem van het vuur en voeg je hem toe aan de kom met het eimengsel.
    3. Breng 4 liter water aan de kook met 1 theelepel zout. Voeg de pasta toe zodra de pasta kookt.
    4. Wanneer de pasta bijna gaar is (ongeveer 1 tot 2 minuten korter dan dat op de verpakking staat, maar test altijd zelf even), giet je hem af en doe je hem terug in de pan.
    5. Voeg het eimengsel toe, roer goed en voeg een paar lepels olijfolie toe. Haal van het vuur en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren