Spaghetti all'amatriciana

    Spaghetti all'amatriciana

    3keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pittige en smakelijke spaghetti, voor na een lange dag op het werk of om van te genieten tijdens een etentje met vrienden. Makkelijk, snel en heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr spaghetti
    • 3 to 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 200 gr pancetta, in blokjes
    • 500 gr passata (gezeefde tomatensaus)
    • 1 of 2 eetlepels water
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1 eetlepel zout
    • gedroogde rode chilivlokken of chilipoeder naar smaak
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij.
    2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op medium vuur en bak de ui goudbruin. Voeg de pancettablokjes toe en bak ze krokant in 2 tot 3 minuten terwijl je af en toe roert.
    3. Voeg de passata met water en suiker toe en kook tot de saus is ingedikt.
    4. Roer de saus door de gekookte spaghetti samen met 1 of 2 eetlepels olijfolie, de Parmezaanse kaas en de chilivlokken of -poeder. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren