Spaghetti all'amatriciana

Een heerlijke pittige en smakelijke spaghetti, voor na een lange dag op het werk of om van te genieten tijdens een etentje met vrienden. Makkelijk, snel en heerlijk.

Gerardo

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 450 gr spaghetti
  • 3 to 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 200 gr pancetta, in blokjes
  • 500 gr passata (gezeefde tomatensaus)
  • 1 of 2 eetlepels water
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • gedroogde rode chilivlokken of chilipoeder naar smaak
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op medium vuur en bak de ui goudbruin. Voeg de pancettablokjes toe en bak ze krokant in 2 tot 3 minuten terwijl je af en toe roert.
  3. Voeg de passata met water en suiker toe en kook tot de saus is ingedikt.
  4. Roer de saus door de gekookte spaghetti samen met 1 of 2 eetlepels olijfolie, de Parmezaanse kaas en de chilivlokken of -poeder. Serveer.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties