Spaghetti met mosselen en bottarga

    (1)

    Dit gerecht is een heerlijke combinatie van zeevruchten waar je vrienden van onder de indruk zullen zijn.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr spaghetti
    • 1/2 eetlepel zout
    • 4 eetlepels olijfolie, verdeeld
    • 1/2 witte ui, fijngesneden
    • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 600 gr mosselen
    • 200 ml droge witte wijn
    • 2 kleine handjes gesneden verse peterselie
    • 3 to 4 eetlepels bottarga (zie voetnoot)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water gaar, giet af en zet opzij.
    2. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zacht, maar laat ze niet bruin worden.
    3. Voeg de mosselen toe en de wijn en kook ze op hoog vuur tot ze opengaan en de wijn verdampt is. Gooi alle ongeopende mosselen weg.
    4. Roer de mosselen door de spaghetti. Voeg de resterende olie toe en roer goed. Bestrooi met de bottarga en peterselie en serveer.

    Bottarga

    Bottarga is ingemaakte viskuit uit het Middellandse Zeegebied. Als je het niet kunt vinden kun je andere kuit gebruiken, bijvoorbeeld van kabeljauw. Je kunt het zelfs helemaal weglaten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren