Walnotenkoekjes met gekonfijte kersen

    Walnotenkoekjes met gekonfijte kersen

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Deze koekjes zijn gewoonweg heerlijk, met van binnen gekonfijte kersen en dan gerold door geplette walnoten en tot slot lekker knapperig gebakken. Lekker bij de koffie of thee, maar ook geschikt als dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 gr poedersuiker
    • 120 gr boter
    • 1 ei, gesplitst
    • 1 citroen, schil geraspt en geperst
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 230 gr bloem
    • 1 snufje zout
    • 100 gr geplette walnoten
    • 10 gekonfijte kersen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de suiker en boter in een grote kom. Voeg de dooier toe en klop goed.
    2. Voeg de geraspte citroenschil en het sap toe, blijf roeren. Voeg dan de bloem en het zout toe. Bedek de beslagkom met folie en zet in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 160°C / gasovenstand 3.
    4. Klop het eiwit los in een kom en doe de walnoten in een andere kom.
    5. Maak kleine balletjes van het deegmengsel en stop er een kers in. Dompel de balletjes dan eerst in het eiwit en rol ze dan door de noten. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
    6. Bak ze 20 minuten en laat ze afkoelen voordat je ze serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren