Gezouten kabeljauw

    Gezouten kabeljauw

    Voeg toe aan favorieten!
    1dag1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gezouten kabeljauw of baccalà zoals ze het in Italië noemen, wordt traditioneel gegeten op vrijdag en kerstavond. De kabeljauw wordt geserveerd met ui, aardappel, tomaat, olijven, pijnboompitten en rozijnen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 gr gezouten kabeljauwfilet
    • 100 gr rozijnen
    • 3 middelgrote aardappels
    • 2 kleine tomaten
    • 15 ontpitte groene olijven
    • 2 grote rode uien
    • 100 gr pijnboompitten
    • ongeveer 2 eetlepels passata
    • extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag1uur5min 

    1. Laat de gezouten kabeljauw 24 uur in de koelkast in een kom weken met koud water. Vervang het water minstens 3 keer.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 6.
    3. Was de kabeljauwfilets, droog goed af en snijd ze in blokjes van 3 cm. Snijd de aardappel en tomaat ook in blokjes van 3 cm. Snijd de olijven in vieren en snijd de ui heel fijn.
    4. Leg alles in een glazen ovenschaal, voeg wat passata toe en sprenkel er royaal olijfolie over.
    5. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren