Bucatini met pancetta

    (2)

    Een van de lekkerste gerechten uit de Italiaanse keuken. Het staat zo op tafel en je gasten zullen er dol op zijn.


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr pancetta
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 500 gr bucatini pasta (dikke spaghetti)
    • 5 eetlepels geraspte Pecorino Romano
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook.
    2. Snijd de pancetta in blokjes en leg in een diepe koekenpan samen met de olie op laag vuur. Het vet zal smelten en het vlees hoort krokant te worden aan de buitenkant, maar nog zacht van binnen.
    3. Kook de pasta in het kokende water tot 3 minuten voor de aangegeven kooktijd. Bewaar wat kookvocht en doe de pasta in de koekenpan met het vlees.
    4. Laat op hoog vuur koken en voeg steeds wat van het pasta-kookvocht toe, totdat de pasta de gewenste zachtheid heeft.
    5. Voeg de geraspte Pecorino en gemalen peper naar smaak toe. Meng goed zodat de kaas over de pasta smelt en serveer direct.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties