Gegrilde aubergine met tomaten

    Gegrilde aubergine met tomaten

    2keer bewaard
    13min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dunne plakjes aubergine worden gegrild en bedekt met een sausje van verse tomaat en basilicum. Klaar in een mum van tijd. Je kunt dit gerecht serveren als een vegetarisch gerecht voor 2 personen of 2 tot 3 plakjes per persoon serveren als voorgerecht of bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 12 dunne plakjes aubergine
    • 1 handvol verse basilicumblaadjes
    • 1 snufje zout
    • 2 kleine Romatomaatjes, in vieren en zonder zaadjes
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 1/2 theelepel azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. Leg de aubergine op een bakplaat en grill de plakjes 2 tot 3 minuten, draai ze na 2 minuten om.
    2. Doe de basilicum en zout in een keukenmachine en meng een paar seconden. Voeg de tomatenstukjes, olie en azijn toe. Meng weer een paar seconden en proef of je nog meer zout wilt toevoegen.
    3. Giet de tomaten- en basilicumsaus over de aubergine plakjes. Besprenkel met wat extra olijfolie en basilciumblaadjes indien gewenst.

    Suggestie:

    Voeg een half teentje knoflook toe bij de basilicum en tomaten als je de saus maakt in de keukenmachine. Als je geen verse basilicum hebt, kun je ook gedroogde oregano gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren