Kippenvleugels in citroen-mosterdmarinade

    Kippenvleugels in citroen-mosterdmarinade

    9keer bewaard
    35min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke marinade voor kippenvleugels tijdens een zomerse barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 2 eetlepels Franse mosterd
    • 5 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 dessertlepel zout
    • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
    • 1 kg kippenvleugels, gewrichten gebroken, topjes weggegooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper in een grote kom vermengen. Kippenvleugels door de saus roeren en minstens 2 uur in de koelkast laten intrekken. Af en toe doorroeren.
    2. De barbecue voorverwarmen op hoog vuur. De marinade in een pannetje afgieten.
    3. Marinade aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken. Apart zetten om de vleugels op de barbecue in te smeren.
    4. Een rooster licht met olie invetten. De vleugels 10-15 minuten grillen tot het vleesvocht er helder uitloopt. Tijdens het grillen meerdere malen keren en 5 minuten voor het einde van het roosteren met de marinade besmeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren