Gegrilde kreeft met tomatensoep

    Gegrilde kreeft met tomatensoep

    1keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een heerlijke manier om je favoriete zeevruchten te serveren. Hartige tomaat en zoete kreeft zijn een perfecte match.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 grote kreeften
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 kg verse tomaten, gesneden
    • 1 stengel selderij, gesneden
    • 1 grote ui, gesneden
    • 1 liter visbouillon
    • 1 laurierblad
    • 1 snufje zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 theelepel suiker
    • 100 ml melk
    • 20 gr gesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de grill voor. Maak de kreeften goed schoon. Leg ze op een bakplaat met de schaal naar beneden.
    2. Grill de kreeften tot het vlees niet meer transparent is, in ongeveer 15 tot 18 minuten. Laat een paar minuten afkoelen en haal het vlees eruit.
    3. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, bak en roer de tomaten, selderij en uien 10 minuten.
    4. Warm de bouillon op in een andere pan, samen met het laurierblad, zout, peper en suiker. Roer de melk erdoor en giet de bouillon dan bij het tomatenmengsel.
    5. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 minuten sudderen.
    6. Verwijder het laurierblad en pureer de soep 15 seconden met een staafmixer. Voeg suiker naar smaak toe en verdun met meer bouillon indien nodig.
    7. Roer de kreeft erdoor en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren