Hartige minestrone

    Hartige minestrone

    2keer bewaard
    1uur55min


    Maak dit als eerste!

    Deze dikke hartige groentesoep wordt op smaak gebracht met pancetta en de korst van Parmezaanse kaas. Het lijkt meer op een stoofschotel dan op een soep, dus je kunt deze soep goed serveren als hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • extra vergine olijfolie, zoveel als nodig
    • 1 knoflookteen, geschild en heel gelaten
    • 2 wortels, geschild en dun gesneden
    • 4 nieuwe aardappelen, geschild en in vieren
    • 2 courgettes, dun gesneden
    • 2 selderijstengels, gesneden
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 100 gr rjipe en stevige tomaten, in vieren
    • 30 gr pancetta, gesneden
    • 150 gr erwten
    • 150 gr borlotti bonen
    • 1 stukje Parmezaanse kaaskorst (rasp de stempel eraf)
    • groentebouillon zoveel als nodig
    • 1 klein bosje basilicum, gesneden
    • 1 klein bosje peterselie, gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • Om te serveren
    • croutons
    • geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de hele knoflookteen bruin. Voeg de wortels, aardappelen, courgette, selderij, uien en tomaten toe; laat alles een paar minuutjes bruin bakken. Voeg dan de pancetta toe en laat de groenten zacht worden. Voeg dan de ewten en bonen toe.
    2. Wanneer de pancetta bruin is en de groenten zacht zijn, verwijder je de knoflookteen. Voeg een soeplepel bouillon toe en de kaaskorst. Laat sudderen en voeg steeds bouillon toe als het te droog wordt.
    3. Na een uur, wanneer de groenten gekookt zijn, voeg je de basilicum en peterselie toe en sprenkel je er olijfolie over. Haal de kaaskorst eruit en laat de soep indikken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Serveer in terracotta kommen met croutons. Bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak.

    Tip

    Je kunt de kaaskorsten van Parmezaanse kaas invriezen en dan gebruiken voor deze heerlijke soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren