Italiaanse frittata met asperges

    Italiaanse frittata met asperges

    3keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerljik recept voor als het aspergetijd is. In Italië wordt een frittata traditioneel gemaakt op het gasfornuis, zelden in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1/2 sjalotje, gesneden
    • 450 gr groene asperges, gesneden in stukjes van 2 cm
    • 5 eieren
    • 50 gr verse geraspte Parmezaanse kaas
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 2 minuten. Voeg dan de stukjes asperge toe en bak ze 10 minuten, tot ze zachter zijn.
    2. Klop de eieren, voeg de kaas, zout en peper toe. Doe het eimengsel in de pan, bak 10 minuten en doe de deksel op de pan.
    3. Draai de frittata om met behulp van de deksel, bak tot de andere kant stevig is, in ongeveer 5 minuten.
    4. Leg op een bord en server.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren