Gestoofde kalfskoteletten

    Gestoofde kalfskoteletten

    1keer bewaard
    1uur55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit heerlijke kalfsvlees wordt gestoofd in een klassieke Italiaanse saus van ui, wortel, selderij, wijn en bouillon.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 4 (van 2,5 cm dik) kalfskoteletten (of kalfskarbonade), zonder vet
    • 30 gr bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1 wortel, fijngesneden
    • 1 selderijstengel, fijngesneden
    • 2 eetlepels pancetta in blokjes
    • 2 salieblaadjes, gesneden
    • 1 takje rozemarijn
    • 120 ml witte wijn
    • 120 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Droog de koteletten af en bedek ze met een mengsel van de bloem, zout en peper. Schud het overtollige eraf. Smelt de boter in een pan die groot genoeg is voor alle koteletten en voeg de olie toe.
    2. Doe de koteletten in de pan en bak ze 3 minuten aan elke zijde. Leg ze dan op een bord en doe de ui, wortel, selderij, pancetta, salie en rozemarijn in de pan en roerbak 5 minuten. Roer de wijn en bouillon erdoor.
    3. Doe de koteletten terug in de pan, samen met de sappen die op het bord zijn vrijgekomen. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen tot het vlees uit elkaar valt. Draai het vlees regelmatig om en voeg wat water toe als de saus teveel indikt. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren