Italiaanse roombollen

    Italiaanse roombollen

    4keer bewaard
    1uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke, luchtige, doughnut/oliebolachtige koekjes met room van binnen. Daarna worden ze bedekt met nog meer room en likeur en door de suiker gerold.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr verse gist
    • 500 ml melk
    • 500 gr bloem
    • snufje zout
    • 3 eieren
    • 100 gr fijne witte suiker
    • 8 eetlepels olijfolie
    • Voor de room
    • 500 ml volle melk
    • geraspte schil van 1 biologische citroen
    • 4 eierdooiers
    • 100 gr fijne witte suiker
    • 60 gr bloem
    • Centerbe (likeur uit Abbruzzi)
    • Alkermes (rode likeur)
    • extra suiker om in te rollen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3.
    2. Los de gist op in een beetje melk. Vet een bakplaat in en bedek met wat bloem.
    3. Zeef de bloem op een werkvlak. Voeg wat zout toe en maak een kuiltje in het midden. Breek hier de eieren in. Voeg de suiker toe, 8 eetlepels olijfolie en de gist opgelost in de melk. Maak een glad deeg van alle ingrediënten, voeg meer melk toe als dit nodig is.
    4. Maak kleine balletjes van 4 cm en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bedek ze met een theedoek en laat ze rijzen tot ze in grootte verdubbeld zijn.
    5. Bak ze 40 minuten in de oven tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat ze afkoelen.
    6. Maak ondertussen de room. Breng de melk aan de kook in een diepe steelpan en voeg de geraspte citroenschil toe.
    7. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom en voeg de bloem beetje bij beetje toe. Voeg de warme melk met de citroenschil toe en blijf roeren met een garde. Giet alles terug in de diepe pan op laag vuur, blijf roeren en laat 2 minuten sudderen. Giet de room in een koude kom en voeg 2 lepels Centerbe likeur toe en laat afkoelen.
    8. Zodra de room is afgekoeld vul je een spuitzak met 3/4 van de room. Spuit wat room op de platte zijde van een balletje en voeg twee balletjes samen. Herhaal dit met alle balletjes.
    9. Voeg wat melk toe aan de resterende room en rol de balletjes hierdoor. Bestrijk ze met de Alchèrmes likeur en rol ze door de suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren