Italiaanse vis- en zeevruchtensoep

    Italiaanse vis- en zeevruchtensoep

    7keer bewaard
    45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle vissoep met zes verschillende zeevruchten, prei, ui, tomaat en wijn! Deze soep is een licht maar vullend hoofdgerecht. Serveer met rijst of lekker brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 900 gr tot 1,3 kg gemengde zeevruchten (kokkels, mosselen, garnalen, octopus, witte vis)
    • 80 ml olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, in stukjes
    • 2 kleine preien, alleen het witte gedeelte, in ringen van 5 mm gesneden
    • 1/4 theelepel gedroogde rode chilivlokken
    • 1 middelgrote ui, dun gesneden
    • 4 grote tomaten, gesneden
    • 1,5 liter visbouillon
    • 250 ml droge witte wijn
    • 15 gr verse peterselie, gesneden
    • zout en zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak alle zeevruchten schoon, snijd de vis en octopus in stukjes. Zet opzij voor later gebruik.
    2. Doe de olijfolie, knoflook, prei, chilivlokken en ui in een grote steelpan. Roerbak 5 minuten op medium vuur. Voeg de tomaten, visbouillon en wijn toe en breng aan de kook.
    3. Voeg eerst de kokkels en mosselen toe en kook tot de schelpen opengaan. Voeg de resterende vis en zeevruchten toe en kook 5 minuten. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren