Bloemkool

    Bloemkool

    6keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zonder saus vind ik het niet echt lekker.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 of 2 bloemkolen
    • 1/2 kg aardappelen, geschild, grote stukken gesneden
    • water om de aardappelen en de bloemkool in te koken
    • voor de saus
    • 700 ml melk
    • 100 g witte bloem
    • 40 ml (2 1/2) eetlepel olijfolie
    • 125 g jonge kaas, bijvoorbeeld Maaslander, in blokjes
    • vers geraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak vantevoren het bloemkoolsausje.
    2. Snijd het lelijke stuk van de stronk af, snijd dan de kern uit de bloemkool en snijd die in twee of drie stukken, en breek en/of snijd dan de rest van bloemkool in 8 of 10 stukken.
    3. Was de bloemkool en zet het op met een bodempje water; laat het water 10-12 minuten koken.
    4. Serveer met gekookte aardappelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren