Italiaanse lamsfricassée

    Italiaanse lamsfricassée

    1keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van mijn moeder en is een van mijn favoriete lentegerechten. Ik houd erg van de combinatie van lamsvlees, citroen en ei.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kg lamsschouder, in kleine stukjes
    • zout en peper naar smaak
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, geplet
    • 1 klein glas droge witte wijn
    • 2 citroenen geperst en de schil geraspt
    • 2 eierdooiers
    • 1 handvol peterselie, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Breng de lam op smaak met zout en peper.
    2. Bak de knoflook een beetje bruin in de olijfolie. Verwijder de knoflook en voeg het lamsvlees toe en bak aan alle kanten bruin. Doe dit zonodig in porties, als de pan te vol is kan het vlees niet goed karameliseren.
    3. Voeg de wijn toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en stoof het vlees gaar, voeg steeds wat warm water toe indien nodig. Het duurt ongeveer 40 tot 45 minuten.
    4. Zodra het vlees klaar is, haal je het van het vuur en meng je de eierdooiers met het citroensap. Giet het citroen-eimengsel over het lamsvlees en roer. (Doe dit van het vuur anders gaat het ei schiften). Garneer met peterselie en geraspte citroenschil en serveer warm.

    Tips:

    Voor een intensere citroensmaak kun je wat geraspte schil aan de olie toevoegen wanneer je de knoflook bruinbakt. Als de smaak te intens wordt kun je wat zout toevoegen. Meng het eidooier- en citroenmengsel niet te vroeg, dan kan het ei gaan schiften.

    Een alternatief voor Pasen

    Dit gerecht is zeer geschikt voor een paasdiner, vooral als je er geroosterde artisjokken bij serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren