Italiaanse ovenschotel met aardappelpuree en parmaham

    Italiaanse ovenschotel met aardappelpuree en parmaham

    4keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht dat je kunt serveren als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht. De parmaham en kaas voegen lekker veel smaak toe.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg aardappels, geschild
    • 2 eieren
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 snufje nootmuskaat
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 150 gr parmaham
    • 100 gr gerookte scamorza kaas (zie tip onderaan)
    • 1 klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Kook de aardappels in licht gezouten water gaar. Giet af en pureer.
    3. Meng de aardappelpuree met de eieren en 3/4 van de Parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en peper in een kom.
    4. Snijd de parmaham in reepjes en de scamorza in blokjes. Voeg ze toe aan de puree.
    5. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Maak met een spatel glad en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas. Bedek met wat boter.
    6. Bak 30 tot 45 minuten, serveer warm.

    Scamorza kaas

    Dit is een semi-zachte Italiaanse kaas. Je zou eventueel ook mozzarella of provolone kunnen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren