Italiaanse paprikaschotel

    Italiaanse paprikaschotel

    8keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Kleurrijke paprika's worden gebakken onder een laag van paneermeel, Pecorino kaas, amandelen, basilicum, kappertjes en rozijnen. Dit veelzijdige gerecht is lekker als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht met een salade of couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 8 groene, rode en gele paprika's
    • 2 eetlepels olie
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 2 eetlepels geraspte Pecorino Romano kaas
    • 3 eetlepels passata
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 1 eetlepel rozijnen
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 klein bosje gesneden basilicum
    • 1 eetlepel gesneden amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snijd de paprika in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes onder de kraan en droog de paprika's goed af.
    2. Doe wat olie in een ovenschaal. Leg de helft van de paprika's erin en besprenkel met de helft van alle overige ingrediënten en eindig met wat olie. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie.
    3. Bak de schaal 30 minuten in een oven op 180°C / gasovenstand 4. Je kunt het zowel koud als warm eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren