Italiaanse aardappelcake

    Italiaanse aardappelcake

    8keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze glutenvrije cake wordt gemaakt met aardappelzetmeel. Lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert gevuld met aardbeien en room. Als je de cake niet glutenvrij wilt maken, kun je de 50 gr glutenvrije bloem vervangen door gewone bloem.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr aardappelzetmeel
    • 50 gr glutenvrije bloem
    • 3 theelepels glutenvrij bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 200 gr boter op kamertemperatuur
    • 300 gr suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eieren op kamertemperatuur
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een ronde cakevorm met een doorsneden van 23 cm in. Bedek de bodem met bakpapier.
    2. Meng de twee soorten bloem met het zout en bakpoeder.
    3. Klop de boter met de suiker in een kom met behulp met een elektrische mixer of een houten lepel. Blijf roeren en voeg de eieren een voor een toe, dan het vanille extract en de droge ingrediënten. Giet het mengsel in de cakevorm.
    4. Bak 40 minuten in de oven of tot een spies schoon uit het midden komt.
    5. Laat de cake dan 10 minuten buiten de oven afkoelen. Haal hem dan uit het cakeblik, haal het bakpapier eraf en laat volledig afkoelen voordat je hem gaat serveren.

    Tip:

    Het is belangrijk dat de boter zacht is. Als hij te hard is kun je hem een beetje laten smelten op laag vuur en dan wat laten afkoelen. Let altijd goed op dat al je ingrediënten glutenvrij zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren