Gevulde paprika's op Italiaanse wijze

    (2)
    1 uur 10 minuten

    Een traditioneel, kleurrijk, smaakvol Italiaans gerecht. Gevulde paprika's zijn lekker als bijgerecht of hoofdgerecht.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 middelgrote paprika's
    • snufje zout
    • 3 sneetjes brood, in stukken gescheurd
    • 2 eetlepels koude melk
    • 400 gr rundergehakt
    • 3 eetlepels gesneden verse platte bladpeterselie
    • 1 ei
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • snufje versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een diepe ovenschaal in met een beetje olijfolie.
    2. Snijd de bovenkanten van de paprika's af, haal alle zaadjes eruit. Was ze en zet opzij. Strooi er wat zout en peper in.
    3. Week het brood in de koude melk, roer het gehakt, peterselie, ei, olie en kaas erdoor. Breng op smaak met wat peper. Roer goed.
    4. Vul elke paprika met het gehaktmengsel. Zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Bak ze 50 minuten. Serveer ze warm, maar niet gloeiend heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren