Lasagne met groenten

    Lasagne met groenten

    2keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lasagne hoeft niet altijd vlees erin te hebben. Deze groentelasagne is heerlijk voor vegetariërs en erg smaakvol.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr broccoliroosjes
    • 375 gr lasagnebladen
    • 1 wortel
    • 1 aubergine
    • 2 aardappels
    • 2 rode paprika's
    • 1 courgette
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 teen knoflook, gehalveerd
    • 200 gr champignons, gesneden
    • 1 snufje zout
    • 2 uien, gesneden
    • 2 preien, gesneden
    • 1 stengel selderij, gehakt
    • 150 gr kerstomaatjes, gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 tubes bechamelsaus
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de broccoli in 10 minuten beetgaar. Giet af en snijd in roosjes.
    3. Breng nog een grote pan gezouten water aan de kook en kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
    4. Was en snijd ondertussen de wortel, aubergine, aardappels, rode paprika's en courgette Julienne.
    5. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de knoflook 1 minuut en voeg dan de champignons, courgettes en zout toe. Zet opzij.
    6. Verhit de overige olie in een andere koekenpan. Voeg de ui, prei en selderij toe en roerbak 10 minuten. Roer het champignonmengsel, de gesneden broccoli en alle andere groenten erdoor en bak 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    7. Roer de bechamelsaus door de groenten.
    8. Vet een glazen ovenschaal in met olie, leg 1/3 van het groentemengsel in de schaal, bestrooi met kaas en leg er lasagnebladen op.
    9. Blijf lagen maken tot de groenten op zijn en eindig met bechamel en kaas.
    10. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren