Gehaktballen met citroen in tomatensaus

    Gehaktballen met citroen in tomatensaus

    3keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt niet missen met dit klassieke recept voor gehaktballen en tomatensaus. Dit recept krijgt een twist door geraspte citroenschil toe te voegen. Serveer met pasta, rijst, polenta of aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 sneetje brood, zonder korst
    • 1/2 glas melk
    • 600 gr rundergehakt
    • 1 handvol gesneden verse peterselie
    • gesrapte schil van 1 citroen
    • zout naar smaak
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden (optioneel)
    • 500 gr tomatenblokjes uit blik
    • 1 handvol verse baslicumblaadjes, gesneden
    • olijfolie, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Laat het brood in de melk weken. Meng met het gehakt, peterselie, citroenschil en zout. Voeg ook de knoflook toe indien je deze gebruikt. Meng alles goed en maak balletjes van 2 cm groot.
    2. Maak ondertussen de tomatensaus met de tomaten, basilicum, zout en olie. Wanneer de saus begint te koken, doe je de gehaktballen erbij en sudder je ze in 40 minuten op laag vuur gaar met de deksel erop.

    Tip

    Je kunt ook half om half gehakt gebruiken, als je wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren