Tagliatelle met viskuit (bottarga), courgette en citroen

    Tagliatelle met viskuit (bottarga), courgette en citroen

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Ik heb een emotionele band met dit gerecht, want dan denk ik terug aan de dagen die ik doorbracht met mijn moeder aan de Toscaanse kust.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr tagliatelle
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1/4 kleine ui, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 2 citroenen, schil geraspt en sap uitgeperst
    • 2 courgettes, in dunne plakjes
    • 1 handvol peterselie, fijngesneden
    • 6 eetlepels fijne viskuit (bottarga)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook en voeg de pasta toe. Giet de pasta 3 minuten voor het einde van de kooktijd (volgens de verpakking) af.
    2. Bak de ui in de helft van de olie met wat zout en de geraspte citroenschil. Voeg de courgette toe en roerbak tot ze zacht zijn in 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Schep de tagliatelle in de koekenpan waarin je de courgette bakt en kook verder gaar met behulp van wat van het kookvocht. Voeg bij het laatste beetje water de resterende olijfolie toe.
    4. Zet het vuur uit en strooi de viskuit en peterselie erover. Meng goed en eindig met wat van het citroensap naar smaak en server direct.

    Bottarga

    Bottarga, ofwel viskuit, wordt gemaakt door viseitjes te zouten, samen te persen en te drogen. Vaak wordt het in stukken verkocht. Het is populair rondom de Middelandse Zee. In toko's in Nederland vind je Bottarga vaak in geraspte vorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren