Tagliatelle met champignons en pistachenoten

    Tagliatelle met champignons en pistachenoten

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Dit snelle en unieke Italiaanse gerecht wordt gemaakt van champignons, noten, pancetta en tagliatelle.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo champignons
    • zout en peper naar smaak
    • scheutje olijfolie
    • 300 gr guanciale, gesneden (zie voetnoot)
    • 300 gr pistachenoten, gehakt
    • 4 plakjes pancetta
    • 500 gr tagliatelle

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwijder de steeltjes van de champignons en zet de steeltjes opzij. Ze kunnen met wat knoflook en peterselie gebakken worden als bijgerecht. In dit recept gebruiken we alleen de hoedjes van de champignons. Snijd deze hoedjes in stukjes.
    2. Breng een pan water aan de kook. Voeg de champignons en wat zout toe. Laat ze een paar minuten koken, giet af, maar bewaar het kookvocht.
    3. Roerbak de guanciale (of pancetta) in een grote koekenpan in wat olijfolie. Giet 2 tot 3 soeplepels van het kookvocht en de pistachenoten toe. Kook ze 5 minuten en voeg dan de champignons toe. Kook het geheel nog 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg nog wat kookvocht toe of eventueel wat bouillon.
    4. Breng een grote pan met water aan de kook, doe hier de tagliatelle met wat zout in en kook deze al dente.
    5. Giet de pasta af en voeg toe aan het champignonmengsel. Meng alles op laag vuur.
    6. Bak de pancetta krokant. Serveer de pasta op borden met een plakje pancetta in tweeën gesneden erbovenop.

    Guanciale

    Als je geen guanciale kunt vinden (dit is gerookte varkenswang) kun je ook pancetta of ham gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren