Maria's gevulde courgettes

    Deze courgettes worden gevuld met gehakt en peterselie, vervolgens bedekt met paneermeel, en dan gebakken in de oven. Makkelijk en lekker!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo courgette
    • 1 bosje peterselie
    • 1 teen knoflook
    • zout
    • 500 gr rundergehakt
    • paneermeel
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Was en snijd de courgette door de helft (in de lengte). Haal het vruchtvlees eruit en maak kleine bootjes. Pureer het vruchtvlees samen met de peterselie, knoflook en zout in een keukenmachine. Voeg het gehakt toe en meng goed.
    2. Vet een ovenschaal in en leg de courgettehelften erin. Strooi er een beetje zout over en vul ze met het gehaktmengsel. Strooi wat paneermeel over de vulling gevolgd door wat olijfolie.
    3. Bak de courgettes 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C / gasovenstand 6.

    Suggestie:

    Bak wat aardappeles tegelijk met de courgettes als bijgerecht.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties