Mediterrane zalm in een pakketje

    Mediterrane zalm in een pakketje

    1keer bewaard
    23min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze aluminiumpakketjes met zalm zijn snel en makkelijk te maken op de barbecue. Lekker in de zomer.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 zalmpakketjes

    • 1 bakje kerstomaatjes, in vieren
    • 2 eetlepels olijventapenade of gesneden ontpitte zwarte olijven
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 klein sjalotje, fijngesneden
    • 8 basilicumblaadjes
    • 4 kleine takjes tijm
    • versgemalen zwarte peper
    • 800 gr zalmfilet met huid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. Zet een gasbarbecue op de hoogste stand en zet het deksel erop.
    2. Meng alle ingrediënten behalve de zalm in een kom. Snijd de zalm in 4 filets.
    3. Pak 4 stukken aluminiumfolie, ongeveer 30 x 45 cm, met de glanzende zijde naar boven en leg de filets er met de huidzijde naar beneden op. Bestrooi met zout en peper. Leg 1/4 van de gemengde ingrediënten boven op een stuk zalm en maak een goed gesloten pakketje van de folie. Herhaal dit met de overige stukken zalm en folie.
    4. Zet de temperatuur van de barbecue lager en leg de pakketjes erop. Doe de deksel weer dicht en bak 7 tot 8 minuten. Controleer een pakketje op gaarheid, de zalm moet makkelijk uit elkaar vallen met behulp van een vork. Haal ze van de barbecue en laat ze een paar minuten ongeopend staan voordat je ze serveert.

    Tip:

    Je kunt de pakketjes van te voren klaarmaken en in de koelkast bewaren voordat je ze op de barbecue legt. Je kunt de pakketjes ook in de oven bakken op 220°C / gasovenstand 7.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren