Minestrone soep met Italiaanse worst

    Minestrone soep met Italiaanse worst

    4keer bewaard
    2uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een hartige minestrone soep met Italiaanse worst, bonen, pasta en groenten - een complete maaltijd voor op een koude winterse dag.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesneden
    • 2 stengels selderij, gesneden
    • 2 wortels, gesneden
    • 4 Italiaanse worstjes, zonder vel en verkruimeld
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 250 ml droge Marsala wijn
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • extra vergine olijfolie om te serveren
    • 800 gr tomaten uit blik, gesneden
    • 850 ml kippenbouillon
    • 250 ml water
    • 1 blik (400 gr) kidneybonen, afgespoeld en afgegoten
    • 80 gr macaroni
    • 2 eetlepels gesneden verse peterselie
    • geraspte Parmezaanse of Pecorino kaas
    • 1 of 2 teentjes knoflook, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, selderij, wortels en knoflook toe en bak tot ze zacht worden. Voeg de worst toe en bak de stukjes bruin. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de wijn toe en roer alles met een houten lepel door elkaar. Voeg de basilicum, oregano, zout, peper, tomaten, bouillon en water toe.
    2. Breng aan de kook, zet de deksel erop en verlaag het vuur. Laat de soep 1 uur sudderen.
    3. Haal de deksel eraf en voeg de bonen en macaroni toe. Zet de deksel weer op de pan en laat nog 30 minuten sudderen. Haal van het vuur en roer de peterselie erdoor.
    4. Serveer warm met een scheutje olijfolie en wat geraspte kaas erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren