Mijn moeders minestrone soep

    Mijn moeders minestrone soep

    3keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een speciaal recept van mijn moeder uit de streek Genua in Italië. Ze maakte het meestal in de lente of zomer en serveerde het dan lauw of koud.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • bosje snijbieten
    • 1 kg verse cranberrybonen, gepeld (of andere bonen)
    • 3 tot 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 ui, dun gesneden
    • 2 selderijstengels, dun gesneden
    • 2 wortels, in dunne schijfjes gesneden
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 3 aardappels, in blokjes gesneden
    • 2 courgettes, in blokjes gesneden
    • 200 gr sperziebonen, in reepjes van 3 cm gesneden
    • 2 preien, in ringetjes gesneden
    • 1 zak diepvrieserwten
    • grof gemalen zout
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • pesto
    • geraspte Parmigiano Reggiano kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Was de snijbieten goed en scheid de stengels van de bladeren. Snijd de stengels grof en snijd de bladeren in reepjes. Schil de bonen.
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, selderij, wortel en snijbietstengels toe, bak ze zacht. Voeg de geraspte citroenschil toe en bak nog eens 2 tot 3 minuten.
    3. Voeg de aardappels en alle andere groenten toe, behalve de snijbietbladeren. Voeg de kruidnagel en royaal naar smaak zout toe.
    4. Bedek net met water en breng aan de kook. Zet het vuur op medium tot laag en laat 20-25 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn, maar nog stevig. Voeg de snijbietbladeren toe, zet de deksel op de pan en laat 10 minuten staan.
    5. Breng op smaak met zout en peper, sprenkel er wat olijfolie over en serveer met pesto en kaas erbij.

    Gebruik al je groenten uit koelkast

    Als er nog veel groenten in je koelkast liggen, kun je deze ook gebruiken in de de soep.

    Serveertip

    Deze soep is eigenlijk nog beter als hij een nacht heeft gestaan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    GijsBos
    van
    0

    lekker soepje. nog 2 teentje knoflook en 1 rode peper. - 04 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren