Bruschetta met tomaat en champignon

    Bruschetta met tomaat en champignon

    10keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Champignons en tomaat krijgen extra smaak met wat rode peper en worden geserveerd op knapperig geroosterd brood. Heet je gasten welkom met dit heerlijke hapje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bakje kerstomaatjes
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde rode chilivlokken
    • 1 teen knoflook, gehalveerd
    • 1 Italiaans brood met korst (of stokbrood)
    • 100 gr champignons, gesneden
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Halveer de tomaatjes en doe ze in een kom met 1 eetlepel olie, de chilivlokken, de helft van de knoflook (fijngesneden). Voeg zout toe en zet het mengsel 1 uur in de koelkast.
    2. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op medium vuur, voeg de champignons toe en bak ze 10 minuten. Laat afkoelen.
    3. Snijd het brood en rooster de sneetjes of leg ze onder de grill. Wrijf de andere helft van de teen knoflook over de sneetjes brood.
    4. Voeg de champignons toe aan het tomatenmengsel. Schep het mengsel op de sneetjes brood en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren