Kalkoenfilet met olijf en tomaat

    Kalkoenfilet met olijf en tomaat

    Voeg toe aan favorieten!
    18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit gezonde kalkoengerecht is klaar in slechts 8 minuten. Gebruik voorgesneden olijven om nog meer tijd te besparen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olie
    • 500 gr kalkoenfilet, in dunne plakjes
    • 10 ontpitte groene olijven
    • 10 ontpitte zwarte olijven
    • 1 rijpe tomaat
    • 1 bosje peterselie, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Verhit de olie en bak de kalkoenfilet 8 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn aan beide zijden.
    2. Snijd ondertussen de olijven in ringen zodat je dunne plakjes met een gat in het midden hebt. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd in kleine blokjes.
    3. Leg de kalkoen op een serveerschaal en schraap de restjes uit de pan over de kalkoen. Leg de tomaat en olijf op de kalkoen en bestrooi met de peterselie.

    Tip

    Om de kalkoen gelijkmatig gaar te krijgen kun je hem gelijkmatig wat platter slaan met een vleeshamer. Je kunt in plaats van peterselie ook salie gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren