Ui en rozijnen chutney

    Ui en rozijnen chutney

    3keer bewaard
    2uur35min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze chutney met rozijnen en ui is lekker met vlees en kaas. Ik maak altijd heel veel in de zomer en geef ze dan weg als kerstkado.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 5 kleine potten, elk 150 ml

    • 1 kg rode ui, dun gesneden
    • 150 gr rozijnen, afgespoeld
    • 800 gr suiker
    • 2 laurierbladeren
    • 1/2 kaneelstokjes, in 3 of 4 stukjes gebroken
    • 6 hele kruidnagels
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 ml droge witte wijn
    • 200 ml witte wijnazijn
    • 8 eetlepels pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Leg de stukjes ui, rozijnen, suiker, laurierblaadjes, kruiden en zout in een roestvrijstalen pan. Meng en laat 1 uur staan.
    2. Verhit na een uur de pan en voeg de wijn en azijn toe. Breng aan de kook, voeg de pijnboompitten toe, zet het vuur lager en kook 1 uur of tot de chutney wat dikker is geworden.
    3. Terwijl de chutney kookt bereid je de potten voor. Was ze en houd ze warm. Leg een theedoek op een werkoppervlak en zet de warme potten hierop. Giet de warme chutney in de potten tot 1 cm van de bovenkant. Doe de deksel op de potten en rol elke pot in een theedoek, zodat ze niet tegen elkaar botsen als ze koken.
    4. Doe de omwikkelde potten in een grote pan en bedek ze met heet water. Breng het water aan de kook en kook 15 minuten. Haal de potten uit de pan en laat ze afkoelen. Controleer of de deksels er goed op zitten. Als ze een beetje naar binnen buigen zitten ze goed vast. Laat ze volledig afkoelen en bewaar op een koele donkere plek.

    Test om te kijken of de chutney klaar is

    Als je wilt testen of de chutney goed is kun je het volgende doen: leg een bord in de diepvries. Leg een klein beetje chutney op het koude bord en laat een paar seconden afkoelen. Houd het bord schuin, als de chutney klaar is zal hij langzaam van het bord glijden. Als dit niet langzaam gebeurt, is de chutney nog niet klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren