Met pancetta gebakken aardappelen

    Met pancetta gebakken aardappelen

    10keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze aardappelen worden gebakken met pancetta en ui en kunnen geserveerd worden als bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 tot 6 aardappels
    • 1 eetlepel boter
    • 1/2 kleine ui, in stukjes
    • 120 gr pancetta in blokjes
    • 1 takje rozemarijn, fijngesneden
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en versgemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Schil de aardappels en kook ze in een grote pan in 5 liter gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Wanneer de aardappels zijn afgekoeld snijd je ze in kleine blokjes en zet je ze apart.
    2. Verhit een koekenpan op medium vuur en smelt hierin de boter. Voeg de ui en pancetta toe en bak tot de ui zacht is en de pancetta bruin. Voeg de aardappels toe, de rozemarijn, olijfolie, zout en peper en blijf bakken tot de aardappels bruin zijn.

    Tip:

    Je kunt de aardappels ook de dag van te voren koken en ze dan in de koelkast bewaren tot je ze gaat bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Lekker bijgerecht alleen is 5 liter water voor 6 aardappelen een beetje teveel van het goede ik ben er vanuit gegaan dat het een typefout was. Groet van Bep - 27 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren