Garnalenspiesjes met pancetta

    Garnalenspiesjes met pancetta

    3keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke garnalenspiesjes uit de oven zijn lekker als voorgerecht, of serveer er twee per persoon als hoofdgerecht. Als het barbecueweer is kun je de spiesjes ook op de barbecue maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr grote garnalen
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 50 gr plakjes pancetta
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 1/2 glas cognac of brandy
    • 1 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Week zes bamboespiesjes in water.
    2. Bestrooi de garnalen met zout en peper en rol ze in de plakjes pancetta. Spies 2 tot 4 garnalen aan een spiesje. Leg ze op een bakplaat of in een braadslee.
    3. Bak de spiesjes 10 minuten.
    4. Meng ondertussen de mosterd met de cognac. Smeer dit aan beide zijden over de garnalen en draai ze een keer om.
    5. Haal de spiesjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Bestrooi met paprikapoeder en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren