Gebakken groene muskaatpompoen

    Gebakken groene muskaatpompoen

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit gerecht kun je als voorgerecht met wat kaas serveren of als bijgerecht. Het is een prima veganistische maaltijd en aangezien de pompoen zo lekker zoet is, gaat het goed samen met een hartig hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr groene muskaatpompoen, geschild en zonder pitjes
    • olijfolie
    • 1 ui, dun gesneden
    • 125 ml witte wijnazijn
    • 2 theelepels suiker
    • rozijnen
    • muntblaadjes
    • salieblaadjes
    • pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snijd de pompoen in dikke plakken van 1 cm (in de vorm van een halve maan).
    2. Verhit wat olie in een pan en bak de plakjes pompoen totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze op een met keukenpapier bekleed bord.
    3. Voeg de ui toe aan dezelfde pan, voeg nog een beetje olie toe indien nodig. Vul een glas met voor de helft azijn en de helft water. Voeg de suiker toe en meng tot de suiker is opgelost. Gebruik lauw water om de suiker makkelijker te laten oplossen.
    4. Doe de plakjes pompoen terug in de pan en giet het azijn-, water- en suikermengsel over de pompoen heen. Voeg wat rozijnen toe, dek af met een deksel en laat het een paar minuten op laag vuur pruttelen.
    5. Leg de plakjes pompoen op een bord en voeg een paar blaadjes munt of salieblaadjes en wat pijnboompitten toe. Laat het een paar uur staan en serveer het op kamertemperatuur. Je kunt dit gerecht ook geheel koud serveren. Dat is vooral tijdens de zomer lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties