Panna cotta met bosbessen

    Panna cotta met bosbessen

    4keer bewaard
    4uur40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Panna cotta is een klassiek Italiaans dessert dat makkelijk te maken is en geserveerd kan worden met wat fruit, stroop of gesmolten chocolade. Voor dit recept heb je verse bosbessen en bosbessenjam nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 vellen gelatine
    • 1 liter slagroom
    • 70 gr fijne witte suiker
    • 1 vanillestokje
    • 50 gr verse bosbessen
    • bosbessenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Week de gelatine in koud water. Als ze verzacht zijn, haal je ze uit het water en knijp je ze uit. Verwarm de room met de suiker in een pan, voeg de vanille en de gelatine toe.
    2. Wanneer de gelatine volledig is gesmolten haal je de vanille eruit en laat je het nog eens 2 minuten koken.
    3. Haal de room van het vuur en giet in 6 schaaltjes. Laat de room afkoelen en zet de schaaltjes dan een paar uur in de koelkast tot de room stevig is geworden.
    4. Wanneer de room geserveerd gaat worden houd je de bodem van de schaaltjes een paar seconden in heet water. Haal dan de panna cotta uit de schaaltjes en leg ze op dessertbordjes.
    5. Was de bosbessen, droog ze en leg ze op de dessert bordjes. Voeg een lepel bosbessenjam toe en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren