Eenvoudige roerbakgroenten

    Eenvoudige roerbakgroenten

    12keer bewaard
    35min


    149 personen hebben dit gemaakt

    Roerbakken is lekker snel en de smaak van de groenten blijft behouden. Mijn versie is op basis van wortel, paprika, courgette, taugé en lente-ui, maar je kunt gebruiken wat je wilt (of beschikbaar hebt).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel maizena
    • 2 eetlepels water
    • 1 eetlepel ketjap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2-3 eetlepels plantaardige olie
    • 1 wortel, in plakjes
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 1 courgette, in plakjes
    • 100 gr babymais
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 4 lente-uitjes, versnipperd
    • 75 gr taugé

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maizena en water in een kommetje vermengen. Ketjap en olijfolie erdoor roeren. Apart zetten.
    2. In een grote koekenpan of wok op matig vuur de plantaardige olie verhitten en daarin wortel, paprika en courgette ong. 5 minuten bakken. Mais, knoflook, lente-ui en taugé erdoor roeren. Ketjapmengsel toevoegen. Doorroeren en nogmaals ong. 5 minuten laten koken tot de groenten gaar, maar knapperig zijn. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren