Perzik- en bosbessentaart

    Perzik- en bosbessentaart

    1keer bewaard
    2uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Voor deze taart heb ik verschillende recepten van mijn favoriete bakkerij en uit mijn favoriete kookboek gecombineerd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Deeg
    • 200 gr bloem
    • 50 gr polenta
    • 2 eetlepels suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 200 gr koude boter, in blokjes van 2 cm
    • 3 tot 5 eetlepels heel koud water
    • Vulling
    • 3 tot 5 rijpe perziken
    • 1 bakje bosbessen (perziken en bosbessen wegen samen 800 gr)
    • 2 eetlepels witte wijn of citroensap
    • 6 eetlepels suiker
    • 6 amaretti koekjes, verkruimeld
    • 3 lange vingers, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 20min in de koelkast  ›  Klaar in:2uur 

      Voor het deeg:

    1. Meng de bloem, polenta, suiker en zout. Voeg de boter toe en klop op lage snelheid met een mixer totdat de suiker de grootte heeft van koffiebonen (dit duurt een paar minuten). Houd de mixer op dezelfde snelheid en voeg het water één eetlepel per keer toe. Meng tot het deeg een bal vormt, in 1 tot 3 minuten.
    2. Leg het deeg op een met bloem bedekt werkoppervlak en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek. Vouw het deeg in drieën zoals je dat met een officiële brief doet. Rol het deeg dan op in vetvrij papier of plasticfolie en zet dit 20 minuten in de koelkast.
    3. Voor de vulling:

    4. Weeg de perziken en bosbessen tot je 800 gr hebt. Schil de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in reepjes van 1,5 cm. Voeg de bosbessen, witte wijn of citroensap en suiker toe. Schenk het mengsel in een vergiet boven een kom om zo het sap op te vangen. Bedek het fruit en laat 15 minuten staan.
    5. Kook het opgevangen fruitsap een paar minuten totdat je een siroop hebt die je aan het fruit kunt toevoegen.
    6. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5, en zet het rooster op de tweede plek van onder. Vet een taartvorm met een doorsnede van 20-23 cm in en bedek met bakpapier.
    7. Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en vouw weer in drieën. Snijd 3/4 van het deeg af en zet het overige vierde deel in de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en maak los van het werkoppervlak met een dun mesje. Rol het deeg rond de deegroller en leg het dan in de taartvorm. Knijp elke 3 cm in de rand met je vingers. Zet de taartvorm in de koelkast.
    8. Rol het resterende vierde deel van het deeg uit en snijd er vormen uit die je op de bovenkant van de taart wilt leggen. Leg ze op een met bloem bedekt bord in de koelkast, totdat je ze gaat gebruiken.
    9. Haal de taartvorm uit de koelkast en strooi de kruimels van de amaretti koekjes en lange vingers over de bodem. Leg er dan het fruit met de siroop erop. Bedek de taart met de uitgesneden vormen. Bestrijk de rand en de vormpjes met wat water en bestrooi met suiker.
    10. Bak 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart goudbruin is en de vulling goed warm is geworden. Als de vulling overstroomt tijdens het bakken kun je er het beste een ovenschaal onder zetten. Laat de taart 3 uur afkoelen in het taartblik en serveer dan op kamertemperatuur.

    Suggesties:

    Je kunt het deeg en de vormpjes de dag ervoor maken, bedek ze en bewaar ze in de koelkast of diepvries tot je ze gaat gebruiken. Als je geen tijd hebt om de siroop te maken kun je 1 eetlepel wijn en 2 eetlepels maïzena met de suiker mengen en dit dan mengen met het fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren