Chocoladetaart met peer

    Chocoladetaart met peer

    40keer bewaard
    1uur30min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke chocoladetaart, op smaak gebracht met vanille en bedekt met verse peren. Deze taart ziet er net zo lekker uit als dat hij smaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 vanillestokje
    • 225 ml melk
    • 180 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 60 gr cacaopoeder
    • 2 eetlepels kokend water
    • 3 middelgrote peren
    • 1 eetlepel citroensap
    • 110 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 snufje zout
    • Bovenlaag
    • 15 gr boter
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Vet een taartvorm van 25 cm doosnede in en bedek met wat bloem (of bedek met bakpapier).
    3. Beslag:

    4. Snijd het vanillestokje in tweeën en dompel onder in de melk. Breng de melk in een kleine pan net aan de kook, haal van het vuur, bedek en laat afkoelen. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en roer door de melk.
    5. Zeef de bloem en bakpoeder in een kom. Doe het cacaopoeder in een kopje en giet er kokend water over. Meng tot het glad is. Snijd de peer in 4 partjes, schil ze en sprenkel er citroensap over.
    6. Klop de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe, dan het zout, het cacaomengsel en de vanillemelk. Meng alles goed.
    7. Voeg het meelmengsel toe aan het natte beslag. Meng snel en voorzichtig, totdat het meel net is opgenomen.
    8. Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en leg de peerschijfjes erop.
    9. Voor de bovenlaag:

    10. Smelt 15 gram boter in een steelpannetje samen met de 2 eetlepels suiker en de kaneel. Smeer dit gesmolten botermengsel over de taart.
    11. Taart bakken:

    12. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven.
    13. Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten in de taartvorm afkoelen en laat dan verder afkoelen op een rooster. Serveer warm of op kamertemperatuur met een bolletje vanille- of kaneelijs.

    Tips:

    Zorg ervoor dat de boter zacht is en de eieren op kamertemperatuur zijn. Om het kookproces te versnellen kun je ook peren uit blik gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren