Salade met peer en Pecorino kaas

    Salade met peer en Pecorino kaas

    2keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade is heerlijk voor bij een courgette- en pompoensoep bijvoorbeeld. Gebruik rode Anjou peer als dit mogelijk is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr gemengde sla
    • 1 rijpe peer, ongeschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
    • 55 gr pecannoten, grof gehakt
    • 55 gr Pecorino Romano kaas, geschaafd
    • Vinaigrette
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1/2 theelepel mosterd
    • 1 theelepel honing
    • 6 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Om de vinaigrette te maken, meng je het citroensap, witte wijnazijn, mosterd en honing samen. Roer tot het goed gemengd is. Terwijl je blijft roeren giet je de olijfolie er in een constante stroom bij.
    2. Giet de vinaigrette bij de overige ingrediënten, meng goed en serveer.

    Opmerking van de kok

    De rode Anjou peer geeft een mooie kleur aan de salade. In plaats van pecannoten kun je ook hazelnoten of pistachenoten gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren