Naan

    Naan

    24keer bewaard
    37min


    2017 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je het lekkerste naanbrood dat buiten India te vinden is. Ik heb geen tandoor, maar als 2e keus is de barbecue het meest geschikt.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 1 zakje (7 gr) droog bakkersgist
    • 225 ml warm water
    • 4 eetlepels kristalsuiker
    • 3 eetlepels halfvolle melk
    • 1 ei, geklopt
    • 1 dessertlepel zout
    • 800 gr bloem
    • (2 teentjes knoflook, fijngehakt)
    • 50gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:37min 

    1. In een grote kom gist in warm water oplossen en in ong. 10 minuten schuimend laten worden. Suiker, melk, ei, zout en voldoende bloem erdoor roeren om een zacht deeg te vormen.
    2. 6-8 minuten op een licht bebloemd oppervlak kneden tot het deeg egaal is. Een kom goed met olie invetten, het deeg erin leggen, met een vochtige doek afdekken en apart zetten. In 1 uur tot verdubbeld volume laten rijzen.
    3. Het deeg neeslaan (en knoflook erdoor kneden). Stukjes deeg ter grootte van een golfbal afnemen, tot bolletjes draaien en op een bord leggen. Afdekken met een doek en in ong. 30 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.
    4. Tijdens deze laatste rijscyclus de barbecue heet laten worden.
    5. In de buurt van de barbecue de bolletjes uitrollen tot een dunne cirkel. Het rooster licht met olie invetten en daarop het deeg 2-3 minuten roosteren tot de broodjes iets gezweld en lichtbruin zijn. De ongebakken kant met gesmolten boter besmeren en keren. De gebakken kant met gesmolten boter besmeren en de broodjes in 2-4 minuten bruin bakken. Van de barbecue halen en de procedure herhalen met resterende bolletjes deeg.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren