Snelle Italiaanse kabeljauwfilet

    (1)

    Een snel en gezond Italiaans visgerecht dat in slechts 20 minuten klaar is. Perfect voor tijdens een drukke werkweek.


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, gesneden
    • 4 kabeljauwfilets
    • 1 snufje geplette rode chilivlokken
    • 180 gr kerstomaatjes, door de helft gesneden
    • 2 tot 3 takjes verse tijm, grof gesneden
    • 2 tot 3 eetlepels versgeperst sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olijfolie in een middelgrote steelpan en bak de ui doorzichtig en schuif naar een kant van de pan. Bak in dezelfde pan de kabeljauwfilets aan één zijde bruin.
    2. Voeg de tomaatjes, tijm en sinaasappelsap toe en zet de deksel op de pan. Zet het vuur laag en kook 4 tot 5 minuten totdat de vis gaar is en makkelijk in vlokken loslaat.
    3. Schep de saus over de vis en serveer.

    Tips:

    De kerstomaatje zullen warm zijn, maar niet gekookt. Als je gedroogde tijm gebruikt, gebruik dan slechts een snufje, of gebruik 2 tot 3 takjes peterselie. Serveer de kabeljauw op een bedje van pasta of rucola.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties