Snelle Italiaanse broodsoep

Deze heerlijke soep zorgt ervoor dat er geen brood overblijft in mijn broodtrommel.

Viola Buitoni

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gr oud brood
  • 2 wortels
  • 2 courgettes
  • 2 stengels selderij
  • 1 ui
  • 12 basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 ml kippenbouillon
  • geraspte Grana Padano of Parmigiano Reggiano

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Scheur het brood met je handen. Snijd de wortels en courgettes in dunne plakjes en snijd de selderij en de ui dun. Maak een stapeltje van de basilicumblaadjes en snijd deze in reepjes.
  2. Bak de ui en selderij zacht in wat olijfolie en zout. Voeg de wortel en courgette toe en roerbak 10 minuten, ze moeten gaar zijn, maar wel nog knapperig. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg het brood toe aan de groenten en roerbak nog eens 2 tot 3 minuten. Meng de tomatenpuree erdoor en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur medium-laag. Laat 10 tot 15 minuten sudderen, blijf roeren zodat het brood niet aan de bodem van de pan gaat plakken.
  4. Het brood zal kruimelen en de bouillon absorberen waardoor er een stevige soep overblijft. Serveer warm, gegarneerd met basilicum, extra olijfolie en geraspte kaas.

Soep voor alle seizoenen

Deze soep kun je gedurende het hele jaar maken, pas gewoon de groenten en kruiden aan. De basis (wortels, ui en selderij) blijven hetzelfde, maar de courgette en basilicum zijn lekker in de zomer. Venkel en marjolein kunnen gebruikt worden in de lente, boerenkoel en peterselie in de winter en pompoen en salie in de herfst.

Maak de maaltijd af

Voeg een zacht gepocheerd ei toe en maak er een complete maaltijd van.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties